Кадър:  Teлеграм канал Беларус сега, You tubеСто и петдесет души са

...
Кадър:  Teлеграм канал Беларус сега, You tubеСто и петдесет души са
Коментари Харесай

150 задържани на протестите в Беларус

Кадър:  Teлеграм канал " Беларус в този момент ", You tubе

Сто и петдесет души са били арестувани за присъединяване в неразрешени митинги в Беларус през вчерашния ден, заяви през днешния ден министерството на вътрешните работи, представено от ТАСС.

116 от тези стачкуващи остават в ареста, до момента в който съдът прегледа съответните каузи за административни правонарушения, заяви Българска телеграфна агенция.

По данни на беларуското вътрешно министерство " към 300 индивида " са се присъединили в 10 протестни акции в шест обитаеми пункта в страната през вчерашния ден.

Бившата руска република е обхваната от огромни митинги, откакто президентът Александър Лукашенко, който ръководи с твърда ръка от 1994 година, бе разгласен за победител на създадените предишния месец избори.

Днес в Беларус и по-специално в Минск се чакат нови огромни демонстрации, отбелязва ДПА. По традиция демонстрациите против Лукашенко събират най-вече хора в неделя в Минск - до 200 000 души.

След като по-рано тази седмица беларуският президент постави клетва на необявена авансово гала, през днешния ден е планувано стачкуващите да проведат " национална инавгурация " на определената съгласно тях за държавен глава Светлана Тихановска.

Опозиционната кандидатка отиде в прилежаща Литва след изборите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР